El departament d'orientació ha organitzat una sèrie d'activitats durant aquesta setmana en contra de la violència de gènere, ja que avui, dia 25 de novembre se celebra el dia internacional contra la violència de gènere i l'IES Sineu vol mostrar el seu rebuig. Durant la setmana s'han anat penjant diferents fotografies i missatges, i s'han projectat 3 vídeos relacionats amb la temàtica. A més durant l'esplai, hem pogut escoltar diferents cançons que d'alguna manera estan relacionades amb el menyspreu cap a la dona.

A Espanya moren entre 1 i 2 dones cada setmana a mans del seu agressor, cada 8 hores es denuncia una violació i això només és la punta de l'iceberg, ja que segons les estadístiques, un 70% de les dones no denuncia les agressions que pateix. A l'IES Sineu tenim clar que aquest problema és d'especial importància sobretot a l'adolescència, que és l'etapa on es comencen a veure signes de violència masclista.

Des del departament, us animem a tots a treballar la temàtica amb la lletra de les següents cançons:

"Me gusta que me pegues", Los Punsetes.

"Mujer florero", Ella baila sola.

"Hogar", Pedro Guerra

"Ella", Zenit

"El final del cuento de hadas", Chojin

"Pégame a mí", LosDelGas

"La Bella y la Bestia", Porta

"Dramas y comedias", Fangoria

"Malo", Bebe.

"Ellas Denunciaron", Def Con Dos

"Break the Chain", One Billion Rising

"Mujer", Orishas

"Niña", Pedro Guerra

 

 


Aquí podeu observar l'evolució del muntatge que s'ha fet al hall de l'institut amb un clar missatge: Basta ja de violència.

 

I aquests han estat els curtmetratges que s'han projectat durant la setmana: