Activitats extraescolars

L'alumnat de 1r d'ESO ha pogut aprendre de manera interactiva la importància de la solidaritat entre els companys i companyes mitjançant una activitat organitzada pel departament d'Orientació consistent en un teatre - fòrum en relació al bullying escolar. 

 

 

L'alumnat de 2n d'ESO ha pogut descobrir el món dels vídeojocs, les seves virtuts però també les seves problemàtiques i com el fet de jugar pot tenir problemes per a la nostra pròpia vida.

L'alumnat de 2n Batxillerat ha pogut conéixer de primera mà les propostes de la UIB en relació als estudis universitaris i la seva feina divulgativa i d'investigació.

Molta sort en el vostre camí més enllà del nostre centre!

La directora general de l'agència tributària de les Illes Balears (ATIB) ha donat una conferència als alumnes de les matèries d'economia de 1r de batxillerat i FAG de 2n de batxillerat, sobre la importància de pagar imposts, concepte de frau fiscal, SICAVs, etc.

La ponència ha estat molt interessant i participativa, i ha aclarit conceptes com el de desigualtat fiscal entre territoris i incompliments de la Constitució pels propis governs en matèria fiscal.

Agrair la presència de la pròpia directora general de l'Agència.

 

Del 6 al 16 de març, diferents professors i alumnes, coordinats pel departament d'orientació, han participat en un projecte de centre on s'ha donat un missatge molt clar: "NO és NO" a la desigualtat, a les violències masclistes i a la bretxa salarial entre homes i dones.

Durant aquests dies, s'ha pogut visualitzar:

- Una exposició al hall de la construcció d'unes lletres gegants amb el missatge de "NO és NO".

- Una projecció de diferents vídeos al hall sobre la temàtica.

- Photocall amb cares de dones importants al llarg de la història.

- Exposició de cartells amb informació sobre dones rellevants i la seva història.

- Carteleria de missatges de control al Whatsapp comuns avui en dia.

A més d'aquesta exposició, el passat dimecres 7 de març, dues alumnes varen llegir un manifest feminista, i després, entre tots i totes, vàrem acompanyar a na Natalia i en Delfí en la cançó: No és això.

Tot això i més ho podeu veure en aquest petit vídeo resum:

 

 

 

 

L'alumnat de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat han pogut conéixer de primera mà la importància de continuar amb els seus estudis tant a un nivell personal com per fer més fàcil la seva inserció laboral en un futur. Aconseguir la motivació necessària per dur a terme aquesta difícil tasca ha de ser una de les nostres prioritats com a sistema educatiu.
 

L'alumnat de 2n d'ESO ha pogut conéixer de primera mà la història de na Nadia Ghulam. Na Nadia Ghulam va patir les conseqüències d'una guerra civil, de la fam i del règim talibà, però se'n va sortir gràcies a l'enginy i al coratge de fer-se passar per un nou durant deu anys i poder portar així un sou a casa. Ara, com a treballadora social i escriptora ens mostra la seva vida com un exemple que podem seguir de superació i de llibertat.

 

 

L'alumnat de 2n Batxillerat ha pogut participar a un dels tallers d'orientació acadèmica organitzats per la UIB en el que han pogut resoldre els seus dubtes en relació a la futura vida universitària i a quins són els millors criteris per guiar les seves tries en relació als graus universitaris.

L'alumnat de 4t d'ESO ha pogut participar a uns tallers en relació a la presa de decisions organitzats pel departament d'Orientació. Amb aquestes eines podran prendre decisions conscients i reflexionades de la millor manera possible.

 

Els alumnes de 4t d'ESO han anat de sortida a la Universitat de les Illes Balears (UIB) i han pogut visitar les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria.

 

 

L'alumnat de 4t d'ESO ha participat a uns tallers d'habilitats informacionals i comunicacionals on han aprés la importància d'una eina tan habitual avui en dia com és Internet, les seves virtuts, els seus problemes i com es pot millorar el seu ús quotidià. 

 

 

L'alunnat de 1r de Batxillerat ha pogut assistir a l'obra de teatre que la companyia Teatre de Vellut ha representat al saló d'actes del centre. Es tracta de l'obra Il·luminació. Activitat organitzada pel departament de Llengua Catalana. Els alumnes han pogut viatjar a l'Edat Mitjana amb els grans autors de la literatura catalana, han pogut descobrir conceptes nous com ara "incunable" o la importància de les biblioteques pel que fa al manteniment d'una llengua i de les seves obres literàries.

 

 

L'alumnat de 3r d'ESO de l'IES Sineu ha participat a una de les activitats del pla tutorial consistent en un taller en el que aprendrem què són les drogues, quines són, per què es consumeixen i deconstruirem alguns dels mites associats amb aquest concepte. ​

 

 L'alumnat de 4t d'ESO de l'IES Sineu ha assistit a unes xerrades molt interessants sobre la sanitat forestal i la seva importància.

 

 L'alumnat de 1r d'ESO de l'IES Sineu ha anat al camp d'aprenentatge d'Orient.

El camp d’aprenentatge està situat al llogaret d’Orient en el municipi de Bunyola. El llogaret d’Orient es troba a uns 470m d’altitud i enmig d’una vall, les muntanyes de la qual oscil·len entre 600m i 1000m d’altitud. S’hi poden veure boscos d’alzines i pins, camps de conreu, oliverars, arbres fruiters i finalment un grapat de possessions distribuïdes per tota la vall. També podem gaudir d’una gran varietat d’espècies de fauna (sobretot ocells i invertebrats) i flora (amb presència d’alguns endemismes). Diferents torrents recullen tota l’aigua de la vall per conduir-la cap al Freu. http://campsdaprenentatgeib.org/web/orient/

 

 

El Director va acompanyar a les alumnes de l'IES Sineu i les seves famílies a la recollida de guardons al Rendiment Acadèmic Excel·lent de l' ESO, corresponents al curs 2016-2017.

Del conjunt de guardonats de Mallorca, 63 han estat per a alumnes que el curs passat varen finalitzar els estudis de primària i els 296 restants són per a alumnes que han finalitzat l'ESO. Les guardonades del nostre centre han estat:

Martina Fernández de Herédia Socias

Maria Pastor Bauzà

i

Maria Vallés Llabrés

Aquests premis, que sumen un total de 473 alumnes a totes les Illes, reconeixen l'esforç com a estímul que propicia la motivació pels estudis, potencien la millora dels resultats acadèmics i la formació personal i valoren el rendiment acadèmic excel·lent.

Poden obtenir aquest premi aquells alumnes que hagin finalitzat el quart curs d’educació secundària obligatòria en la convocatòria ordinària de juny i hagin obtingut una nota mitjana a tota l’etapa igual o superior a 9.

El Director ha felicitat personalment a les famílies i les ha acompanyades a l'acte que ha tingut lloc al palau de congressos de Palma.


 

Del 3 al 6 de maig els alumnes de 4t d'ESO varen hanar de viatge d'estudis a Canigó, Catalunya Nord. Aquí podeu veure algunes fotos.

Dimecres 3 de maig: TV3, memòria històrica: maternitat d'Elna i platja d'Argelés, taller de danses populars.

 

Dijous 4 de maig: Sortida : Sant Martí del Canigó, paisatge i poesia: Jacint Verdaguer. Taller de rugbi

Divendres 5 de maig: Perpinyà: Palau dels Reis de Mallorca, Terrassa: Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

Dissabte 6 de maig: Portaventura


62 alumnes de 4t.ESO: ALBERTÍ BAUZÁ, GABRIEL ALCOVER NICOLAU, JUAN JOSÉ ALOMAR CASTAÑO, MERCÈ ALOMAR COLL, MARIA ALOMAR QUETGLAS, MARIA ALOY HORRACH, MARIA MAGDALENA BAUÇÀ ROBLES, JOAN FRANCESC BAUZÁ CRESPÍ, RAFEL MARC BAUZÀ ESTRANY, ANTONI BAUZÀ FLAQUER, GABRIEL BELTRAN PRATS, NÚRIA BERGAS BUADES, MARIA BERGAS CASTELLÓ, ANTONI BERGAS CLADERA, PEDRO BERGAS NADAL, ADRIÀ CAMPANER LLABRÉS, JOAN CATALÁ ROSSELLÓ, MARIA DEL MAR CORRÓ REBASSA, JAUME COSTA FERRIOL, FRANCESC XAVIER CURIENT NICOLAU, JOAN DOS SANTOS OLIVEIRA, ANDRESSA DURAN MONSERRAT, SEBASTIÀ ESTELA RIUTORT, JOSEP ESTRANY RAMIS, JOANA MARIA FEMENIAS HORRACH, MIQUEL ÀNGEL FERNÁNDEZ DE HEREDIA SOCIAS, MARTINA FERRER RIGO, JAUME BERNAT FONT BERGAS, MIQUEL BERNAT FONT CRESPÍ, ANTONI GELABERT MOLINA, JORDI GUASP BERGAS, JAUME JUAN MARÍN, ELIA LLABRÉS OLIVER, JOAN LLABRÉS PERELLÓ, ANTONI LLITERAS MASCARÓ, ANTONI LLOMPART QUETGLAS, FRANCINA MAIMÓ ESTELRICH, ANTÒNIA MARTÍ JAUME, MARIA NEUS MARTÍ PETRO, EDUARDO MAS JAUME, GUILLERMO MATAS LÓPEZ, JOAN ANDREU MESQUIDA MONROIG, AINA PASTOR BAUZÀ, MARIA PERELLÓ REBASSA, JOSEP LLUÍS QUETGLAS ALOMAR, RAFEL RAMIS BARCELÓ, MARIA ANTÒNIA RAMIS FLORIT, RAFEL RAMIS HERSSENS, MARC UNAI RAMIS PERELLÓ, MARC REBASSA ESTEVA, ANTÒNIA RIUTORT FLORIT, MARIA VICTÒRIA RODRÍGUEZ RODRÍGUEZ, DEISSA ROJO SÁNCHEZ, TATIANA SALAS FERRER, SEBASTIÀ SALAS RIPOLL, MARIA ESPERANÇA SALAS SOCÍAS, ANTÒNIA SERRANO FELIU, MARGARITA TERRASSA MAS, MARIA DE LLUC VALLÉS LLABRÉS, MARIA VALLESPIR CABANELLAS, CATERINA VIDAL PERELLÓ, MIQUEL NADAL YÁNEZ GAONA, JENIFER ANDREA

PROFESSORAT Ramis Montserrat, Antònia Lobo Melgar, Alberto Reus Ferriol, Mateu Grimalt Vert, Miquel Àngel Torres Tenllado, María del Carmen Camps Bosch, Concepció Moltes

Gràcies a l'Entorn d'Aprenentatge del Canigó: Víctor, Felip, Anna i Roser

L'alumnat de 1r i de 4t d'ESO coneix una de les alternatives al comerç tradicional, el comerç just gràcies a l'associació S'Altra Senalla.

Els alumnes de 3r d'ESO varen assistir a un taller sobre les relacions de parella sanes.

 

Els alumnes de 1r de batxillerat de les assignatures de Biologia I Geologia I els 2 grups de Cultura científica han visitat el Museu Balear de Ciències Naturals on han seguit una visita explicativa del'exposició "Fòssils: un esguard al passat" I la visita del taller del Myotragus I les diverses col.leccions del Museu. També han visitat el Jardí Botànic de Sóller on han realitzat l'activitat "Dels briòfits a les angiospermes".


El departament d'orientació va organitzar una sortida per visitar l'Almudaina amb els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO.


El departament de català i orientació van organitzar una sortida amb un itinerari per Ciutat i una visita a ca'n Alcover.


Xerrades sobre Internet segura dirigides al nostre alumnat de 3r ESO


Els alumnes d'una classe bilingüe del col·legi La Garrigola de Perpinyà varen demanar que els escriguessin des de qualsevol lloc de parla catalana per poder fer amb la imaginació un viatge pels Països Catalans.
Nosaltres, els nins i nines de primer d'ESO D hem respost a la crida i els hem escrit postals.

 

Activitat de tutoria organitzat pel departament d'orientació, un teatre fòrum sobre Bullying i Cyberbullying.


El departament de matemàtiques va organitza una sortida per la realització de les proves Cangur i una gincana a Inca.

Els alumnes de 2n d'ESO han visitat TIRME, el Parc de Tecnologies ambientals de Mallorca, organitzades pel departament de Tecnologia i la comissió d'activitats extraescolars.

 

 

 

Els alumnes de 4t d'ESO que cursen l'assignatura de Religió visitaren el passat dilluns 20 de Febrer la Catedral on pogueren aprendre tota una varietat de coneixements relacionats amb l'àrea. Identificar les diferents parts com la Capella Reial, Portal Major, Nau central i Capelles laterals, el Claustre, el Portal del Mirador, Sales Capitulars barroca i Capella de la Trinitat foren continguts clau que relacionaren amb l'anàlisi d'obres d'art a partir de l'observació i comparació. Diferents estils artístics com el Modernisme, Contemporani, Gòtic i Barroc, així com els mobles litúrgics foren motiu per poder aprendre un poc més de la nostra Catedral de la Llum, Catedral de la Mar. Poder contemplar les petjades de Gaudí i Barceló formaren part de la nostra visita.

 

 

 

                        L'IES Sineu recorda la celebració del dia 8 de març i la lluita per la igualtat entre dones i homes

 

 

 

 

 

Dia 16 de gener de 2017 el centre ha viscut una intensa jornada de Sant Antoni amb tot un seguit de tallers i activitats: construcció d'instruments tradicionals, tallers de gloses, torrada al pati, interpretacions de la banda de música, ballada popular i l'actuació dels millors glosadors de Mallorca, Mateu Xurí i Maria Bel Servera, tot un privilegi poder gaudir de la seva poesia improvisada al nostre centre!

(Properament hi haurà disponible un vídeo reportatge de la diada)

 

Dia 16 de gener, el departament d'Orientació ha anat amb els alumnes de 2n i 3r de PMAR a Algaida a veure els cossiers d'Algaida.

 

 

L'alumnat del Departament d'Orientació va poder visitar Palma i gaudir de conèixer la Fundació Joan March i la seva col·lecció artística.

 

Dilluns dia 30 de gener l'IES Sineu ha celebrat el dia de la Pau. A les 8 del matí els alumnes i professors han trobat un texte breu per llegir a l'aula relacionat amb la pau. Posteriorment, al temps d'esplai s'ha fet una lectura d'un manifest acompanyada per un grup d'alumnes tocant la flauta.

 

 

L'alumnat de 3r. i 4t. d'ESO participa al programa Sumat a l'esport aprenent els fonaments i la pràctica de l'handbol

 

 

L'alumnat de 4t. d'ESO participa a un dels tallers de prevenció del consum de drogues i alcohol.

 

 

L'alumnat de 1r d'ESO realitza un taller dins el marc del Pla d'acció tutorial en referència als conceptes d'assetjament i conflictes per aprendre a prevenir-los i enfrontar-los.

 

 

Els alumnes de 1r de Batxillerat han anat al Monestir de Miramar per conèixer més de Ramon LLull

 

TONI JORDÀ VANRELL

 

Dilluns 12 de desembre els alumnes de 1r de batxillerat acompanyats pels professors van visitar el monestir de Miramar, fundat per Ramon Llull l'any 1275. Allà, van assistir a una xerrada sobre Ramon Llull i l'arxiduc Lluís Salvador amb la finalitat de conèixer la seva figura una mica més.

Els alumnes es van reunir a primera hora amb els professors per agafar els autobusos per partir cap el Monestir de Miramar. Sobre les 9:15 h van arribar a la destinació, on van ser rebuts pel guia-que també és l'hereu de les terres-.

En primer lloc, va explicar la història de la columnata del monestir de Santa Magdalena, perquè actualment es troba al patí de la casa de l'arxiduc Lluís Salvador ja que la hi van regalar. Després, el guia va acompanyar als alumnes i professors en una sala de la casa on els va fer un explicació de la vida de Ramon Llull a partir del Breviculum, és a dir, les 12 miniatures sobre la seva vida. També, va explicar la roda de la veritat, a partir de la qual Ramon Llull mostra el seu sistema per trobar la veritat i així convertir els infidels.

En segon lloc, van passar a una altra sala de la casa on hi ha el sepulcre on en un principi s'havia de col·locar el cos del primer secretari de l'arxiduc Lluís Salvador, Vrastislav Vyborny, però, finalment va ser enterrat a Txecoslovaquia (República Txeca i Eslovàquia, en l'actualitat). A més, també, va donar dues pinzellades de la vida de l'arxiduc Lluís Salvador i de les vacacions de l'emperadriu austriaca Elisabet de Baviera, més coneguda com a Sissi. I per acabar la visita guiada ens va mostrar una de les habitacions i cuina del Monestir original de Ramon Llull.

Un cop haver acabat, els professors van donar temps lliure als alumnes per berenar, passejar pels jardins, i a més, hi havia una sèrie d'alumnes que havien de llegir alguns fragments de Ramon Llull en algun lloc concret i gravar-ho, per llavors poder-ho penjar al canal de Ramon Llull del centre.

Seguidament, abans d'arribar a Sineu van fer una petita aturada a Valldemossa, on els professors van donar temps lliure als alumnes, el qual molts aprofitaren per comprar les famoses coques de patates de Valldemossa.

Finalment, un cop aquesta petita aturada, els alumnes i professors tornaren al Centre.

 

 

Dimarts dia 20 de desembre la comissió de solidaritat ha començat el trasllat de totes les joguines recollides a la campanya organitzada a l'IES Sineu. Ha superat totes les nostres expectatives i tant la Comissió Ambiental com la Comissió de Solidaritat del centre així com la Fundació Deixalles expressem el nostre agraïment a tots els membres de la comunitat educativa participants. Moltes gràcies!

 

 

Els alumnes que cursen el programa d'intervenció socioeducativa ALTER el passat 15 de desembre feren una sortida didàctica i cultural per Palma, on visitaren La Seu, El palau de l'Almudaina, el Consell, l'Ajuntament de Palma, el banys àrabs i el mercadet de la plaça major. Feren una jornada completa (tot el dia) , la qual va ser ben aprofitada. Varen ser acompanyats pels dos educadors (Susana i Juan Mquel) que les ensenyen pautes de comportament social i empresa cada dijous, a més de fer el seguiment a les empreses on fan el seu aprenentatge competencial.​

 

 

Formulari de contacte

 

 

 

 

 

Calendari