mediacio

Servei de Mediació

 

Aquesta comissió està formada per professors, alumnes, pares i personal no docent del centre, i té com a objectiu prevenir, analitzar i solucionar les situacions conflictives que puguin sorgir

 

L'alumnat del Servei de Mediació de l'IES Sineu participa a la trobada organitzada per Convièxit a Calvià. L'alumnat pot aprendre noves tècniques per millorar la seva tasca voluntària, aprofita per conèixer a altres alumnes que també exerceixen aquesta funció i com n'és d'important per a la millorar la convivència als nostres centres educatius.

Moltes gràcies per la tasca realitzada durant tot aquest curs!

 

 

L'alumnat de 1r ESO ha participat a una activitat consistent en conèixer de primera mà el servei de mediació, amb la presència d'una representació de l'alumnat mediador del centre i del professorat responsable.

Amb aquesta trobada han pogut tenir informació directa, resoldre els seus dubtes i valorar en la seva justa mesura la funció d'aquest servei en la correcta convivència del centre.

Així mateix, el coordinador de riscs laborals ha mostrat el pla d'evacuació del centre, les seves indicacions i instruccions, com actuar en cas d'una emergència i ha resolt tots els dubtes en relació a la seguretat que han sorgit.

 

S'ha posat en marxa un nou concurs de logos. Aquesta vegada l'organitza la Comissió de Mediació del Centre. Poden participar tots els alumnes del centre. Darrer dia per entregar les propostes: 31 de gener.

Consulteu aquí les bases del concurs:

Si voleu, podeu acudir al Departament de Dibuix per demanar dubtes, rebre opinions o ajuda de qualsevol tipus en relació a la vostra proposta de Logo.

Un altre any l'IES Sineu participa a la trobada l'alumnat mediador a l'alberg de La Victòria a Alcúdia. Participem a diversos Tallers en relació a prejudicis, Internet Segura o la importància de la col·laboració entre d'altres.

Moltes gràcies a tots i totes per participar!

Aquesta setmana hem realitzat la formació dels nous mediadors i mediadores que s'incorporen a aquest servei que ja fa molts de cursos acadèmics funciona amb èxit al nostre institut. Gràcies al personal del Convivèxit hem après la importància de la mediació, les seves tècniques i la seva finalitat i hem pogut compartir experiències amb els mediadors i mediadores de 4t d'ESO que ja fa tres anys realitzen voluntàriament la seva tasca en aquest servei.

Moltes gràcies a tothom i enhorabona als nous mediadors i mediadores. 

La Conselleria d'Educació i Cultura, mitjançant l'institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar va organitzar a les Trobades d'Alumnes Mediadors 2017.

El centre, conscient que educar consisteix en formar persones capaces de conviure en les nostres societats plurals, va participar a la trobada de divendres 12 de maig a Palma, varen assistir 13 alumnes mediadors i dos professors del SME.

La finalitat de la jornada va ser fer públic l'agraïment a la implicació d'aquests alumnes a la tasca de la mediació, compartir experiències, crear xarxes de col.laboració entre els centres que disposen de serveis de mediació, així com facilitar el contacte entre mediadors de diversos centres.

La jornada va ser tot un èxit i es va treure molt de profit de la mateixa. Igualment els alumnes varen gaudir de compartir experiències amb altres centres.

 

 

 

 

Calendari