EuroFP Balears III (Curs 17/18)

Els alumnes amb beca ERASMUS del CFGM del nostre centre comencen les seves pràctiques a Vicenza (Itàlia) i a Eutin (Alemanya).

En Mohammed Youbi ha gaudit de la seva beca Erasmus a la ciutat de Vicenza, Itàlia, pel que ens ha contat ha estat una experiència molt positiva, ha pogut fer molt de turisme pel voltant i ha pogut disfrutar de la gastronomia. Ens ho conta tot al seu blog: https://erasmusvicensa.site123.me/.

En Joan Miquel Benegas i en Pep Lluis Simon en canvi, han anat junts a fer les seves pràctiques Eramus a Eutin, una petita ciutat del nord d'Alemanya. Al seu blogs ens conten la seva experiència, que també ha sigut molt positiva! http://erasmusalemania2018.blogspot.com/ i https://palemanyaresmus2018.blogspot.com/

 

El dijous 19 d'abril hem rebut la visita del senyor Jens Hanke, professor d'electricitat a Eutin, nord d'Alemanya i ajudant de coordinació ERASMUS al seu centre.

Durant la visita ha fet una presentació explicativa als 2 alumnes del CFGM del nostre centre que duran a terme la meitat de les hores de formació en centres de treball (FCT) del 13 de maig al 16 de juny a empreses d'informàtica de l'àrea d'Eutin. També hi ha assistit el professor de FCT que realitzarà un acompanyament de 4 dies amb els alumnes. Ha estat una visita molt productiva i aclaridora.

El 27 de febrer es va realitzar una reunió amb les famílies dels 3 alumnes de CFGM que realitzaran la meitat de les seves pràctiques de formació en centres a Alemanya (2 alumnes) i a Itàlia (1 alumne).

Es va informar de com es calcula la beca, els documents i feines que s'han d'aportar o realitzar abans de la partida així com els de després de la tornada. (Nota de premsa)

El bon funcionament del programa ha augmentat un 30% les demandes entre els centres de les Illes Balears

 
La Conselleria d’Educació i Universitat ha adjudicat un total de 118 beques de mobilitat Erasmus + als 37 centres educatius públics i concertats de les Illes Balears que participen en el projecte EuroFP Balears III. Aquests projectes de mobilitat transnacional estan destinats a la formació d’alumnes i professors de Formació Professional. 
 
90 d’aquestes 118 beques són per a alumnes de cicles formatius de grau mitjà, perquè puguin fer pràctiques de cinc setmanes en empreses estrangeres com a part del mòdul Formació en Centres de Treball (FCT). En canvi, les 28 restants estan adreçades a professors, perquè facin una visita d’estudi de cinc dies de durada amb la finalitat de veure com s’organitza i funciona l’FP en un país estranger. A banda d’això, Educació encara té pendent d’adjudicar 25 ajudes perquè els tutors de pràctiques dels alumnes els puguin acompanyar al llarg de la primera setmana i puguin fer-los un seguiment.
 

 
 
 

Aquí podeu consultar els admesos del projecte 1: