Benvinguts a la Biblioteca

 

La biblioteca de l'IES de Sineu és un espai, no gaire gran, on tenim entre 8000 i 9000 llibres, a l'abast d'alumnes i professorat. Intentam que sigui un lloc ordenat, agradable i acollidor, on la gent es trobi bé i passi gust de fer feina. I que sigui també un lloc d'evasió: llegint ens podem traslladar a un altre espai, a un altre temps, a una altra època. Podem conèixer gent i visitar llocs inimaginables, descobrir secrets amagats i viure aventures fantàstiques. Una biblioteca és un lloc de somnis, d'il·lusions, de fantasia, d'emocions, de saviesa. A la nostra biblioteca hi ha també un racó de premsa amb les revistes dels pobles d'origen del nostre alumnat i algun diari. Volem que la Biblioteca sigui un lloc viu i dinàmic i que vagi canviant a mesura que avança el curs escolar. Per això anam organitzant petites exposicions relacionades amb algun fet o alguna data que cal recordar i celebrar. Benvinguts a la Biblio!

 

Dia 10 d'octubre va ser l'aniversari del naixement de l'insigne filòleg Francesc de Borja Moll.

Per tal d'acostar aquesta figura al nostre alumnat hem organitzat aquesta exposició protagonitzada pel Diccionari catala-valencià-balear i per les rondalles mallorquines, moltes de les quals va il·lustrar.

 

LLegir és una aventura meravellosa que ens obri les portes de la imaginació a mons fantàstics que ens il·lusionen, ens intriguen, ens enlluernen, en definitiva, que ens permeten viure més intensament i més lliures.
Per tal d'incentivar el plaer de la lectura i fer els alumnes protagonistes directes d'aquesta activitat tan enriquidora per al desenvolupament del seu esperit crític i de la seva formació emocional, el departament de llengua castellana ha posat en marxa un programa pilot de foment de la lectura dirigit als alumnes de quart d'ESO.

Es tracta d'un club en el qual els estudiants comparteixen la seva experiència lectora entre iguals, ja que els alumnes de l'assignatura de Literatura universal de primer de batxillerat són els encarregats de conduir (per parelles)la taula rodona al voltant de les cinc lectures seleccionades per ells i que s'han comentat des de finals de febrer fins a principis de juny a la biblioteca. El feedback tant per part dels alumnes conductors de la taula rodona, com per part dels alumnes-lectors ha estat tot un èxit.

Els títols que s'ha llegit i comentat són "Si tú me dices ven lo dejo todo... pero dime ven", "El niño que se olvidó de dormir", "Remember", "Robinson Crusoe" i "Wonder".

Des d'aquí vull dedicar un agraïment especial als meus alumnes de Literatura universal per la implicació i entusiasme que han posat en aquest projecte: Cristina, Toni, Joan, José, Joan, Joana Maria, Marga, Antònia, Aina i Caterina. Recordau que els llibres i, per extensió, les seves paraules viuen gràcies a vosaltres.

Ja s'acosta sa Corema,
demà és es Dijous Jarder.
Qualsevol qui xuia té,
és hora de dar-li empena.

Tal com diu la cançó recollida pel pare Ginard passat el Dijous Llarder comencen els Darrers Dies, dies de festa, disbauxa, disfresses, transgressió i diversió...
Per això la Biblioteca s'ha preparat per a aquests dies.
Passau per allà i feis-vos una foto. Hi ha màscares, capells, ulleres, corbates... I també, i això no pot faltar, alguns llibres que parlen del Carnaval.
Vos esperam
Bons Darreres Dies i bones lectures.

 

 

Aprofitant la diada de Sant Antoni, la Biblioteca ha inaugurat una altra de les seves exposicions. Si teniu ocasió passeu a fer una visita i contemplareu les màscares de dimoni i resta d'elements tradicionals que han estat referenciats en aquesta mostra. De passada, podeu quedar a la biblioteca una estoneta, aquí hi trobareu un ambient tranquil i acollidor.

 

La Biblioteca és un espai viu i dinàmic que canvia en funció del moment del curs en que ens trobam, a l'exposició dedicada a Francesc de Borja Moll de l'inici de curs ha seguit una altra sobre els premis Nobel de literatura que s'ha pogut visitar durant el mes de novembre.

L'exposició avarca des del primer premi noble, l'any 1901, fins al d'enguany, que ha estat concedit al britànic d'ascendència japonesa Kazuo Ishiguro.
Volem agrair la col·laboració dels professors i professores que ens han fet arribar llibres i altre material. Dues qüestions criden l'atenció en aquesta expo: la poca presència femenina i que no hi hagi cap autor català premiat.

 

Eres
(Isabel Barriel)


Eres mi refugio, mi lecho, mi cueva.
Eres un palacio de elegancia extrema.
Un cielo de transparencia externa.
La luz, el espejo, el balcón, la maceta.
Elegancia, belleza, inquietud y sorpresa.
Antigüedad, conocimiento y solera.
Ardid, trampa, un techo de acogida suprema.
Eres el edificio más culto.
La cultura hecha papeles.
Los índices, los prólogos, los lomos.
Alimentación de lujo con su mesa y su silla,
sin fuego ni agua en la cocina.
Sólo pensamiento y palabra y letras y silencio y tiempo.
Eres…………mi biblioteca

 

 

Formulari de contacte

 

 

 

 

 

Calendari