Projecte 3

KA219

From the past to the future

Es tracta d'un projecte amb instituts de 3 països més (Turquia, Romania i Polònia)l'IES Sineu
per tal de treballar el coneixement de cultures diferents i crear vincles de pau i democràcia entre diverses cultures que s'han establit tant en el passat com els que s'han de fomentar en el futur.

El professor coordinador és Mateu Reus del departament de Ciències Socials.

L'enllaç a la pàgina web que integrarà tota la informació del projecte és http://frompasttofuture.org/


 

Daniel Garcia de 3rC ha fet aquest vídeo resum del que va ser la darrera mobilitat a Mallorca del projecte "From the Past to the future" al març d'enguany (2019) amb la visita dels nostres socis de Turquia, Polònia i Romania.

Un excel·lent document que ens recorda tot el que vàrem fer i tot el que vàrem disfrutar aquella setmana.

 

Durant el març, l’IES Sineu ha rebut la visita de dues mobilitats i la sortida d’una altra relacionades amb 3 projectes Erasmus+

De l’11 al 15 de març va ser el torn de la venguda de 24 professors de 5 països diferents, del 17 al 23 la sortida de 6 alumnes i 2 professores a Gdynia (Polònia) com a 2a mobilitat d’un projecte de llengües estrangeres i del 24 al 30 de març la visita de 3 països com a 4a, i darrera, mobilitat d’un projecte d’història.

Aquest mes de març ha estat especialment mogut pel que fa a projectes Erasmus a l’IES Sineu; s’han rebut 2 visites al propi centre i 1 sortida d’alumnes i professores del centre. En concret es tracta de:

1) L’arribada de 24 professors de Finlàndia, Polònia, Itàlia, Grècia i Macedònia per a dur a terme un curs sobre Art thinking com a 2 a mobilitat d’un projecte que pretén formar els professors participants en noves metodologies per a aconseguir una escola inclusiva. Aquest grup de 24 professors i 4 professores de l’IES Sineu, varen impartir el curs en anglès. Atès el gran interès del professorat tant de l’IES Sineu com de les escoles dels envoltants es va poder formar un altre grup sobre la mateixa metodologia arrel d’un acord amb el CEP d’Inca, el qual ha estat valorat molt positivament.

2) L’anada en el marc de la 2 a mobilitat a Gdynia (Polònia) de 6 alumnes de 2 n d’ESO acompanyats per 2 professores. Es tracta del projecte «Jeux sans frontières» vinculat al departament de llengües estrangeres del qual la primera mobilitat es va dur a terme a Mallorca el mes de gener passat. Tracta sobretot d’entendre la no existència de fronteres en el món animal i dels valors de tolerància i respecte entre diferents cultures.

3) L’arribada de 18 alumnes i 8 professors de tres països diferents – Turquia, Polònia i Romania – en el marc de la 4 a i darrera mobilitat d’aquest projecte titulat «From the past to the future» vinculat a l’assignatura de Valors ètics que té com a eixos principals conèixer els costums i valors culturals de cada país per tal d’establir una ciutadania europea més sòlida.

 

 

 

Un total de 6 alumnes de 3r d'ESO participen en el 3r intercanvi o visita a un altre país en el marc del projecte ERAMUS “From the past to the present” que va començar el curs passat. Aquest projecte en el qual hi participen alumnes de Turquia, Polònia, Romania i l'IES Sineu pretén treballar el coneixement de cultures diferents i crear vincles de pau i democràcia entre diverses cultures.

Durant el mes de març seran un total de 16 alumnes provinents dels tres països esmentats que visitaran el nostre centre i conviuran amb les famílies mallorquines d'acollida.

Del 10 al 12 d'octubre va tenir lloc una reunió transnacional per preparar totes les activitats i mobilitats del projcte "From the Past to the present". Hi varen assistir Albert Gonzalez i Tonina Siquier en nom del nostre centre.

El dimecres 30 de maig hi va haver reunió informativa amb les famílies de 2n d'ESO de Valors Ètics sobre el Projecte Erasmus «From the past to the present».