Llengües

Des del departament d'anglès vàrem contactar amb dos centres de la CE a través de la plataforma eTwinning. Hem mantengut contacte via correu electrònic amb un d'ells: l'Escola Giovanni Prati a Ponte Arche (petit poble de la regió de Trentino, al nord d'Itàlia) amb intercanvi d'informació sobre les rutines diàries dels alumnes. Amb l'altre centre, Collège la Garenne situat a Voiron (al districte de Grenoble, a l'est de França) hem intercanviat cartes i postals físiques en les quals els alumnes parlaven de les seves famílies i els seus interessos (esports, música, etc). Com a sorpresa final, ens van enviar petits detalls d'objectes típics de la seva zona i com agraïment els hem preparat també uns regals per a cada d'un ells.

Després de tot un curs de preparació l'alumnat de 1r de Batxillerat s'ha presentat a les proves oficials de l'escola oficial d'idiomes. Vos desitgem molta sort!

L'alumnat del centre visita l'exposició organitzada pel departament de llengües estrangeres i l'auxiliar de conversa, na Rachel, per conèixer el seu país, Nova Zelanda.

L'alumnat de 4t d'ESO prepara i realitza les proves  de l'Escola Oficial d'Idiomes.

Molta sort!

Els alumnes de 1r de batxillerat fan un assaig per la prova d'anglès de l'escola oficial d'idiomes.

Un any més l'IES Sineu ha celebrat el dia del llibre, la diada de Sant Jordi. A l'edició d'aquest curs hem posat especial esment a la celebració de l'any Llompart empaperant l'institut amb informacions de la seva vida i obra, podent llegir de manera directa les seves obres, teatralitzant la seva vida o fent recitals poètics amb els seus textos amb especial esment a la seva obra Un camí Florit que ens ha permés conèixer de forma directa la naturalesa que ens envolta.

Altres activitats a destacar han estat l'escenificació poètica dels versos dels grans autors de la literatura catalana del segle XIX o XX amb noms com Salvador Espriu, Guillem d'EfaK o Maria Mercè Marçal, els tallers basats amb els vídeos en relació als prejudicis lingüístics a les nostres societats, el concert de la banda música de l'institut o la representació musical dels grans temes del rock català dels darrers anys. A més hem pogut sentir les recomanacions de l'alumnat en relació als llibres que més els han marcat i agradat, hem pogut comprar llibres per col·laborar amb l'ONG Llevant en Marxa i hem aconseguit un dels símbols més clars d'aquest dia, la rosa de Sant Jordi. 

   Hem de posar en valor totes aquestes activitats i a les persones que les han organitzat, coordinat i realitzat: al departament de Llengua Catalana, al departament de Música, a la banda de música de l'IES Sineu, a l'alumnat del màster de formació del professorat, a l'alumnat de 2n de Batxillerat i la seva representació poètica, a l'alumnat de 4t d'ESO amb la seva venda de roses i llibres, les seves representacions de la vida i obra d'en Josep Maria Llompart i els seus vídeos, a l'alumnat de 3r d'ESO que ha fet el concert de rock en català, a tot l'alumnat que ha participat en la recomanació de llibres i a la comissió lingüística de l'IES Sineu. 
   Moltes gràcies a tothom per la feina feta!

Formulari de contacte

 

 

 

 

 

Calendari