Llengües

El Departament de Llengües Estrangeres ha commemorat el Dia Internacional de la Llengua Materna amb una exposició en relació a la utilització del llenguatge sexista a les nostres societats. La lluita per la igualtat entre dones i homes ha estat una constant a totes les commemoracions d'aquest curs acadèmic i el llenguatge, un element imprescindible a la nostra vida i per entendre a l'ésser humà, no és alié a aquesta problemàtica. El llenguatge inclusiu, en el que la discriminació no hi sigui present, és un objectiu a aconseguir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La companyia Teatre de Vellut ha tornat al nostre centre per representar la seva obra Domènech i Domènech en la que utilitzant la història d'una família d'escriptors i escriptores se'ns mostra un panorama per les fites més importants de la literatura catalana de la segona meitat del segle XIX i la primera meitat del segle XX, el moment de recuperació de la llengua i literatura catalanes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desprès de tot un curs de preparació, de simulacions al nostre centre i d'un seguiment constant per part del Departament de Llengües Estrangeres, el nostre alumnat de 1r. de Batxillerat s'ha traslladat a l'Escola Oficial d'Idiomes d'Inca per realitzar la primera part de la prova que els donarà un dels títols oficials de competència en llengua anglesa.

Molta sort i bona feina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hem arribat al final del curs Anigma't, organitzat pel Departament de Llengua Catalana i on els alumnes han paricipat per parelles obrint la seva ment al món dels enigmes i passant una estona ben divertida.

Moltes gràcies per la participació i enhorabona a les parelles guanyadores!!

 

 

Els alumnes de 1r ESO han fet un taller de Llibre d'autor/a (creació poètico-estètica) i han gaudit molt del procés.

Després tot el centre ha pogut gaudir de la lectura de haikus, cal.ligrames, acròstics entre d'altres.

 

 

Un grup d'alumnes de l'IES Sineu (Joana Maria Moreno, Júlia Ibarrondo i Joan Julià) han estat seleccionats com a guanyadors del II Certamen literari per a joves escriptors de cavalleria de Roqueta,en les diferents categories de poesia i relat breu.

Aquest certamen va néixer amb l'objectiu de ser un estímul per incentivar l'escriptura literària entre els joves que volen fer les seves primeres provatures literàries.

Posteriorment aquests relats i poemes seran publicats en una separata de la revista Fent Carrerany de Maria de la Salut.

Aquest concurs és organitzat per l'ajuntament de Maria de la Salut i enguany és el segon curs que hi participam des del nostre centre.

Enhorabona a l'alumnat guanyador i gràcies als organitzadors del certamen per  aquesta iniciativa.

Departament de Català
Comissió de Normalització Lingüística

 

 

 

 

 

 

Calendari