Ciències

Els alumnes de 1r de batxillerat que cursen l’optativa d’Anatomia aplicada, estan rebent una formació bàsica en primers auxilis, impartida pel personal sanitari del Centre de Salut de Sineu. Després seran ells mateixos qui ensenyin als seus companys de 3r d’ESO, mitjançant un taller, les pautes bàsiques de primers auxilis.

És els segon any que es fa aquesta formació i aquests tallers a 3r ESO, i l’any passat va resultat molt gratificant i divertit per a tots ells.

 

 

 

El Departament de Física i Química conjuntament amb la Comissió de Coeducació de l'IES Sineu ha celebrat el Dia Internacional de la Dona i la Nina a la Ciència. Per aquest motiu, entre d'altres activitats, l'alumnat de 2n. d'ESO ha pogut gaudir de la presència de na Joana Maria Ramis, investigadora a l'Institut d'Investigació Sanitària (IdISPa), que ens ha explicat la importància de la ciència, de la investigació científica i del paper de les investigadores, així com la seva pròpia trajectòria professional dins
d'aquest àmbit.

Moltes gràcies per la visita!.

 

 

 

Aquests dies podem veure al Hall del nostre centre una exposició de treballs realitzats per alumnes que posa de relleu l'important paper que la dona ha tingut també en l'àmbit de la ciència. Una reivindicació necessària dins el marc del Dia de la Dona i el Dia Internacional de la Dona i la Nina a la Ciència.

 

 

 

Els departament de Ciències de la Terra i la Comissió de Medi Ambient han realitzat una excursió al Massís des Tossals i al Puig de sa Font.

Durant la sortida han aprofitat per fer un estudi de flora, geomorfologia i hidrogeologia d'aquests espais naturals.

 

 

 

L'alumnat de 1r. i 2n. de Batxillerat que cursa l'assignatura de Biologia ha gaudit de la presència d'una ex-alumna de l'institut, na Teresa Vicens, que actualment exerceix de veterinària a un centre de recuperació d'animals a Anglaterra.

Ens ha explicat la necessitat de la fauna salvatge, l'impacte dels éssers humans en la resta d'espècies animals però també de com intentar minimitzar-lo de forma positiva.

Moltes gràcies per la visita!

 

 

 

 

Dimarts 6 de novembre, els alumnes que cursen l’optativa d’Anatomia Aplicada a 1r de batxiller, varen visitar l’Hospital d’Inca on ens mostraren alguns dels seus departaments i laboratoris, i la feina que ho fan diàriament. Visitàrem radiologia, els laboratoris de farmàcia i anatomia patològica i ens varen fer una xerrada sobre dermatologia.

Finalment, acabàrem la visita amb dos petits tallers: en un d’ells ens realitzaren un electrocardiograma i a l’altre ens explicaren com s’han de rentar les mans correctament. Els alumnes de batxillerat varen quedar encantats amb aquesta visita i convidats a tornar.

 

 

 

Subcategories

Formulari de contacte

 

 

 

 

 

Calendari