Expressió Artística

Aquest espai té la funció de donar difusió als treballs plàstics que elaboren els alumnes de l'IES Sineu a les assignatures del Departament de Dibuix del Centre

Com cada curs, els alumnes de 4t d'ESO s'han fet unes dessuadores i camisetes representatives amb un disseny propi. Una iniciativa que uneix el grup i els fa visibles al centre. I a més es tracta d'un bon record d'aquest curs tan especial (4t d'ESO) que tanca l'etapa de l'educació obligatòria.

Com podeu veure enguany han triat un color diferent al d'anteriors cursos, un color original i atrevit: el ROSA. Pel que fa al disseny que llueixen, es tracta d'un dibuix original concebut per l'alumna de 4t A Maria Bel Nicolau (que podeu veure a una de les fotos). L'elecció del color i disseny s'ha realitzat de manera democràtica via votacions a través dels delegats de cada grup.

Així és que en aquests dies grisos de fred hivern el nostre centre es tenyeix d'una tonalitat rosa molt especial...

 

Isabel Forteza, fotògrafa professional ha visitat el nostre centre per impartir uns tallers de fotografia i inicis del cinema per a alumnes de 2n i 4t d'ESO i 1r de Btx. Ha estat una experiència molt enriquidora en la que els alumnes han pogut realitzar fotografies amb els seus mòbils fent ús d'estris professionals per il·luminar. A la part de cinema, entre altres activitats, els alumnes han fabricat un zoòtrop, instrument que crea la il·lusió òptica del moviment.

Podeu llegir l'article complet amb material exclusiu que hem elaborat per a la nostra revista on-line "Planeta Imaginari"

 

Aquí teniu les propostes per dibuix de la dessuadora i camiseta de 4t d'ESO d'enguany (curs 17/18).

Ja podeu votar el vostre disseny preferit. Els delegats de cada grup s'encarregaran d'arreplegar els vots. Aviat sabrem quin ha estat el dibuix guanyador.

 

El passat 8 de novembre els departaments de Tecnologia i Dibuix van organitzar una sortida a diversos espais de la UIB i el ParcBit orientada a alumnes de 4t d'ESO de l'optativa Tecnologia i a alumnes de 1r de batxillerat de l'optativa Volum. La sortida estava dividida en dues parts, en primer lloc els alumnes van realitzar pràctiques de programació i robòtica Demotec, guiades per alumnes de diversos graus universitaris relacionats amb la tecnologia del futur i en segon lloc van visitar les dependències del Ladat (laboratori d'animació i tecnologia audiovisual), espai en el que actualment s'imparteixen dos mòduls de grau superior relacionats amb l'animació en 3D i el disseny de vídeojocs. Els alumnes van rebre unes primeres nocions del que signifiquen projectes audiovisuals d'aquesta classe.

El Departament de Dibuix ha exposat un conjunt d'imatges a una de les parets del hall del centre, es tracta d'una instal·lació permanent que quedarà al seu emplaçament els futurs cursos. Les imatges que formen part d'aquest conjunt expositiu han estat creades pels alumnes de 3r d'ESO a l'assignatura Educació Plàstica

Els alumnes que cursen Educació Plàstica de 4t d'ESO han realitzat diversos treballs mitjançant les «tabletes gràfiques». Aquestes eines permeten dibuixar i pintar digitalment (amb l'ordinador) de forma natural, respectant la gestualitat del traç.

D'aquesta manera han creat il·lustracions, còmics i altres. Un dels treballs que han il·lustrat d'aquesta manera ha estat l'exposició «Els caràcters poligènics» organitzada pel departament de Biologia.

El Departament de Dibuix de l'IES Sineu fa anys que aposta per l'ús de les eines digitals al servei de la creació a tots els seus nivells. Malgrat que els darrers canvis a la legislació educativa han reduït i eliminat les assignatures optatives a l'ESO on el fet d'emprar aquestes eines era més comú, encara queden molts de continguts que poden enriquir-se amb la utilització d'aquest valuós recurs.

Formulari de contacte

 

 

 

 

 

Calendari