Expressió Artística

Aquest espai té la funció de donar difusió als treballs plàstics que elaboren els alumnes de l'IES Sineu a les assignatures del Departament de Dibuix del Centre

El passat 8 de novembre els departaments de Tecnologia i Dibuix van organitzar una sortida a diversos espais de la UIB i el ParcBit orientada a alumnes de 4t d'ESO de l'optativa Tecnologia i a alumnes de 1r de batxillerat de l'optativa Volum. La sortida estava dividida en dues parts, en primer lloc els alumnes van realitzar pràctiques de programació i robòtica Demotec, guiades per alumnes de diversos graus universitaris relacionats amb la tecnologia del futur i en segon lloc van visitar les dependències del Ladat (laboratori d'animació i tecnologia audiovisual), espai en el que actualment s'imparteixen dos mòduls de grau superior relacionats amb l'animació en 3D i el disseny de vídeojocs. Els alumnes van rebre unes primeres nocions del que signifiquen projectes audiovisuals d'aquesta classe.

El Departament de Dibuix ha exposat un conjunt d'imatges a una de les parets del hall del centre, es tracta d'una instal·lació permanent que quedarà al seu emplaçament els futurs cursos. Les imatges que formen part d'aquest conjunt expositiu han estat creades pels alumnes de 3r d'ESO a l'assignatura Educació Plàstica

Els alumnes que cursen Educació Plàstica de 4t d'ESO han realitzat diversos treballs mitjançant les «tabletes gràfiques». Aquestes eines permeten dibuixar i pintar digitalment (amb l'ordinador) de forma natural, respectant la gestualitat del traç.

D'aquesta manera han creat il·lustracions, còmics i altres. Un dels treballs que han il·lustrat d'aquesta manera ha estat l'exposició «Els caràcters poligènics» organitzada pel departament de Biologia.

El Departament de Dibuix de l'IES Sineu fa anys que aposta per l'ús de les eines digitals al servei de la creació a tots els seus nivells. Malgrat que els darrers canvis a la legislació educativa han reduït i eliminat les assignatures optatives a l'ESO on el fet d'emprar aquestes eines era més comú, encara queden molts de continguts que poden enriquir-se amb la utilització d'aquest valuós recurs.

La primavera és un bon moment per sortir de l'aula i entrar en contacte amb la natura. Els alumnes d'Educació Plàstica de quart d'ESO han començat a realitzar exercicis de pintura de paisatge a l'aire lliure, així com feien els pintors a principis del segle XX. Aprofitant l'entorn privilegiat que té el nostre centre i les bones temperatures que ja comencen a notar-se, cerquen una localització interessant i es posen a treballar amb les aquarel·les. Aviat mostrarem el resultat de la seva tasca.

Els alumnes de quart d'ESO ja han escollit el logotip que decorarà les seves camisetes i dessuadores, es tracta d'un disseny realitzat per Alba Mateu (4C). Aquest és l'aspecte que tindrà la dessuadora.

Formulari de contacte

 

 

 

 

 

Calendari