Expressió Artística

Aquest espai té la funció de donar difusió als treballs plàstics que elaboren els alumnes de l'IES Sineu a les assignatures del Departament de Dibuix del Centre

Els alumnes que cursen l'assignatura d'Educació Plàstica de 4t d'ESO han realitzat una visita a la Fundació Miró de Palma.

La primera part de la visita va consistir a conèixer la figura singular d'aquest artista universal (Joan Miró), visitar el «taller Sert» on va fer feina els darrers anys de la seva vida i els estudis de gravat «Ca'n Boter», tots ells edificis annexes a la fundació i museu de l'autor.

A continuació, les educadores van fer passar els nostres alumnes a l'auditori del museu, on van impartir la part teòrica del taller «Debonatinta», consistent a explicar les diferents tècniques de gravat més utilitzades pels artistes de totes les èpoques (xilografia, linòleum, punta seca, aiguafort, serigrafia, etc), amb exemples de cada tipus i explicació de les eines i materials emprats.

Finalment, a la tercera part de la sortida van ser els propis alumnes els que van experimentar cadascuna d'aquestes tècniques a una aula taller habilitada per a tal fi. Actualment, segueixen treballant a classe, com a treballs del segon trimestre les diferents tècniques d'obra gràfica descobertes a la sortida.


  

 

Dilluns 18 de novembre de 2019 va tenir lloc la primera sortida del curs organitzada pel departament de Plàstica i Visual. Van anar al LADAT Studios (Laboratori d'Animació Digital i Tecnologies Audiovisuals) situat al Parc Bit, Palma.

Un total de 36 alumnes que cursen les optatives EPV (4t ESO) i Volum (1r Batxillerat) van poder escoltar una xerrada en relació a la feina de creador de dibuixos animats i videojocs, van recórrer les instal·lacions, visitar una exposició del món de l'animació digital i finalment participar a un interessant taller d'Stop-motion (animació fotograma a fotograma) tot fent servir les eines especialitzades que tenen al centre.

Tant el taller, que els va permetre conèixer (i fins i tot concebre) com es realitza una pel·lícula de dibuixos animats, així com la visita a les aules específiques i espais de creació com ara el laboratori de sò o l'espectacular sala de Croma, van significar una interessant experiència per als alumnes, alhora que els va obrir un possible futur camí d'aprenentatge i encaminament professional..

Text i imatges: Vicent Vila.

 

 

 

 

 

 

L'alumnat de 3r. d'ESO B ha finalitzat amb una performance al mercat de Sineu i una cerimonia al museu d'Es Baluard el seu projecte de cos i gènere. Aquest projecte neix de la iniciativa del CEP de Palma, de l'IB-Dona i del Museu d'Es Baluard i de la implicació dels departaments d'Educació Plàstica i Visual, Geografia i Història i Biologia i Geologia a 3r. ESO B. Els alumnes han anant treballant la qüestió del cos i del gènere des de diferents punts de vista i com ens afecta a tots i totes a les nostres societats i han realitzat una proposta activa per canviar alguns d'aquests efectes i les nostres pròpies idees.


 

 

 

 

 

 

 

 

Dins el curs Cos i gènere del CEP de Palma i amb la col·laboració de Es Baluard, des  de  les  matèries de biologia, ciències socials i educació plàstica i visual, el grup de 3rB està elaborant un projecte de treball on l'eix conductor és el gènere i l'art.

La finalitat d'aquesta activitat consisteix a facilitar estratègies perquè l'alumnat experimenti per si mateix el procés creatiu i artístic, apropant-se al llenguatge de la performance.

 

 

 

Com cada any, els alumnes de 4t han confeccionat una dessuadora per rememorar el seu pas pel nostre centre i tenir un record d'aquest curs tan especial. L'autora del disseny que els alumnes han seleccionat per lluir a les dessuadores i camisetes és Joana Bennàssar (4A).

 

 

 El passat 13 de març es va fer entrega dels premis a les guanyadores dels dos concursos de logotips que enguany s'han convocat.

D'una banda, es va donar el premi a la guanyadora del concurs de logotips del projecte Erasmus "Jeux sans frontières" per a alumnes de 2n d'ESO, es tracta de na Leire Serra Martín de 2E.

D'altra banda, es va donar el premi a la guanyadora del concurs de logotips pel Servei de Mediació Escoloar (SME), es tracta de na Joana Bennàssar Martorell de 4A.

En tots dos casos el premi ha consistit en una tableta gràfica Wacom Intuos per tal que segueixin desenvolupant el seu talent creatiu.

A les imatges podeu veure el lliurament de premis així com els treballs guanyadors.

 

 

 

 

 

 

 

 

Calendari