El batle de Sineu, Miquel Gelabert, i el director de l'IES Sineu, Rafel Crespí, han signat un conveni de col·laboració per dur a terme un estudi conjunt a fi de recollir i analitzar la màxima informació sobre la presència, distribució i control d'espècies introduïdes d'ofidis al municipi de Sineu. Aquest estudi es realitzarà mitjançant un Projecte d'Aprenentatge Servei, una metodologia innovadora que permet combinar un aprenentatge significatiu i pràctic per als alumnes de ciències i, alhora, un servei útil a la comunitat i l'administració local.

El projecte serà coordinat pels professors Biel Vicens (Departament Biologia) i Toni Català (Comissió Ambiental). A la signatura del conveni hi ha estat present el president de l'Associació de caçadors de Sineu, Xisco Perelló, associació que hi col·laborarà activament, atesa l'experiència dels seus associats i la preocupació que comparteixen per l'alteració del medi ambient.

L'alumnat de ciències de diversos grups i nivells, especialment de batxiller i 4tESO, serà l'encarregat de dur a terme el Projecte. Els alumnes tendran l'assessorament de diversos professionals i docents del centre educatiu emmarcats a distints departaments didàctics.

El Projecte preveu l'elaboració d'un informe complet que serà lliurat a l'Ajuntament, la realització d'una exposició il·lustrativa de la problemàtica ambiental, que podrà ser visitada per les escoles de primària, l'organització de xerrades informatives, disseccions als laboratoris, tallers per confecció de trampes de captura i l'elaboració de material de difusió a disposició de l'Ajuntament.

Amb aquest conveni i el corresponent projecte educatiu es pretén aprofundir en el coneixement d'una greu problemàtica ambiental actual, l'aparició i proliferació de serps forànies, espècies que s'han detectat a Mallorca des del 2004 i que s'han estès ben aviat a la comarca del Pla de Mallorca, a municipis com ara Sineu. Maria o Llubí.

Formulari de contacte

 

 

 

 

 

Calendari