L'alumnat de 1r. Batxillerat ha pogut gaudir de la presentació oferida per na Margalida Vinyes, il·lustradora i dibuixant amb un llarg currículum Ha il·lustrat llibres per a Santillana Educació de Catalunya, Madrid, València i Balears, Editorial Moll i Premsa Universitària. Contes infantils com a “L’avi Sòcrates i la bruixa Penèlope” d’Alfaguara Voramar, “Maria de Coanegra” de Gegants de Santa Maria del Camí, “10 Mirades a l’Arxiduc” del Consell de Mallorca, participant en els llibres “Serra de Tramuntana de Mallorca” i “Costa de Mallorca” editat per General Clúster o “Dimonis de Mallorca” de M. Crespo i J. Santamaría. També ha il·lustrat per a revistes i suplements com Namaste, Youthing, Diari de Mallorca, Riu Magazin, entre d’altres, a més de fer il·lustració publicitària.

Ha estat guanyadora en concursos de cartells com el del “Dia Internacional de la Dóna” o el de les festes de “Sant Sebastià” i premi a la millor exposició d’il·lustració a Behance Mallorca 2013. En 2015 s’estrena com a guionista i dibuixant de còmic amb el llibre “Catalina, la cuinera de l’Òpera” editat per Disset Edició. La seva darrera obra és un llibre conjunt titulat "El Terror de les Nenes", publicat aquest mateix mes de novembre.

Gràcies a ella hem pogut conéixer com funciona el món de la il·lustració i del còmic però també hem pogut adquirir una mirada feminista a aquests móns, veient fets com la hipersexualització de les dones, les temàtiques tractades i no tractades o els diferents micromasclismes existents. Així mateix ens ha fet tota una sèrie de suggeriments ben interessants per poder gaudir d'una lectura extraordinària i, a la vegada, reivindicativa.

Moltes gràcies per la visita.

Text i imatges: Albert Lobo.