Els alumnes de primer de batxillerat que cursam l'assignatura d'anatomia aplicada, vàrem realitzar un taller de primers auxilis als alumnes de 3rESO i 1rFPB.

A partir dels coneixements que hem anat adquirint durant aquest curs i gràcies a la formació rebuda per infermeres i auxiliars del Centre de Salut de Sineu, i de les visites fetes a l'hospital d'Inca i al PAC de Sineu, hem elaborat una presentació i un fulletó informatiu per explicar als nostres companys les nocions bàsiques que han de saber per poder actuar davant una situació que requereixi una primera ajuda, abans que arribin els professionals sanitaris. Com per exemple, una caiguda amb fractura o ferida oberta jugant amb els amics, fent esport o anant d'excursió. O que cal fer davant cremades, electrocucions o intoxicacions.
A part de l'explicació teòrica, vàrem fer una part pràctica més lúdica, però no menys important, que consistia en practicar la posició de seguretat del malalt o víctima, la reanimació cardiopulmonar (RCP) i la maniobra de Heimlich en cas d'ofegament.

Sembla que els alumnes de 3rESO i 1rFPB es varen divertir i varen trobar que va ser un taller útil per a ells, o així ens ho varen dir.

Per a nosaltres ha estat una experiència molt enriquidora, a la vegada que útil i entretinguda. A més, ens ha ajudat a saber com hauríem d’actuar davant aquestes situacions. Aquesta formació rebuda, ens fa sentir més preparats.

Alumnes de 1r Batxillerat (Anatomia aplicada).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calendari